https://laendle.info/Maksepuhkus

Maksepuhkus

Last Updated 08.04.2024

Maksupuhkusest on viimasel ajal saanud kuum teema, mille puhul paljud inimesed mõtlevad, mida nad peaksid sellest teadma. Need laenu või krediitkaardi tagasimaksete pausid võivad pakkuda hädavajalikku rahalist leevendust, kuid on ka olulisi kaalutlusi, mida tuleb silmas pidada.

Maksepuhkus on ajutise võlgade leevendamise vorm, mis võimaldab teil peatada krediitkaardi või laenu tagasimaksed. kokkulepitud ajaperiood. Tavaliselt pakutakse neid laenuvõtjatele, kellel on lühiajaline rahapuudus ja kes on kindlad, et nende olukord tulevikus paraneb. Kõige olulisem asi, mida maksepuhkuse puhul meeles pidada, on see, et intressi kogunemine jätkub perioodi jooksul, mis tähendab, et teie igakuised osamaksed on pärast puhkuse lõppemist suuremad.

Selle tulemusena peaksite kasutama ainult makset puhkust viimase abinõuna ja ainult siis, kui olete kindel, et saate pärast vaheaja möödumist makseid teha. Maksepaus võib mõjutada ka teie krediidiskoori ja on oluline mõista, et pausi ajal krediitkaardi või laenu kasutamise eest võidakse nõuda lisatasusid. Kui teil on pärast maksepuhkuse lõppemist raskusi oma tagasimaksete tasumisega, peaksite viivitamatult rääkima oma laenuandjaga, sest on tõenäoline, et ta julgustab teid iseseisvalt võlanõustamist otsima.

Maksepuhkus võib kesta alates ühest kuus kuni 12 kuud ja neid pakutakse tavaliselt laenuvõtjatele, kellel on konkreetsete asjaolude tõttu rahalisi raskusi. Laenuandjad on tavaliselt nõus maksepuhkust pakkuma vaid siis, kui laenuvõtja suudab tõendada, et on suuteline võlgnevuse tagasi maksma pärast maksepuhkuse lõppemist. Kõige levinumad asjaolud, mida maksepuhkuse põhjusena aktsepteeritakse, on haigus, koondamine, kodutuks jäämine või ajutisele elamispinnale paigutamine ja hoolduskohustused.

Maksepuhkuse kehtestas FCA osana Covid-19 pandeemia leevendamise meetmed ja olid populaarne valik inimestele, kellel oli raskusi oma hüpoteegi, võla või krediitkaardi tagasimaksetega.

VEEL: Meist

Kes on õigustatud maksepuhkusele?

Maksepuhkus on finantsvõimalus, mis võimaldab laenuvõtjal ajutiselt peatada laenumaksete tasumist. See on eriti kasulik olukordades, kus inimesed satuvad ootamatult rahalistesse raskustesse, näiteks töö kaotamise või terviseprobleemide tõttu. Kuid kas igaüks võib saada maksepuhkust? Kriteeriumid, mida laenuandjad tavaliselt arvesse võtavad, võivad mõjutada teie võimalusi sellest võimalusest kasu saada:

  1. Laenuvõtja finantsolukord: Laenuandjad hindavad teie finantsolukorda, sealhulgas sissetulekut, võlgnevusi ja kulutusi. Kui teie sissetulek on langenud või kui teil on märkimisväärseid võlgnevusi, võib näha mõjutada teie võimalusi saada maksepuhkust.
  2. Makseajalugu: Laenuandjad uurivad teie makseajalugu, et näha, kas olete varasemalt olnud maksete hilinemisega või kui olete laenuga seotud muude kohustuste täitmisega raskustes olnud. Kui teil on olnud probleeme maksete tähtaegadega, võib näha mõjutada teie võimalusi saada maksepuhkust.
  3. Laenu liik: Maksepuhkuse võimaldamise otsustamisel võib laenu liik olla oluline tegur. Mõnel laenuliigil, näiteks eluasemelaenudel, võib olla suuremad võimalused saada maksepuhkust võrreldes teiste laenuliikidega.

Kuidas taotleda maksepuhkust?

Maksepuhkuse andmise otsus sõltub mitmest tegurist, sealhulgas teie rahalisest olukorrast ja laenu tüübist või krediitkaart, mis teil on. Samuti peate oma taotlusega esitama mõned tõendavad dokumendid.

Oluline on mõista, et maksepuhkus mõjutab endiselt teie krediidiskoori ja võib mõjutada teie võimet taotleda täiendavat taotlust laenud. Seetõttu on oluline hoolikalt kaaluda teile saadaolevaid võimalusi ja võimalusel otsida võlanõustamist, et uurida alternatiivseid võlalahendusi.

Lisaks on oluline arvestada, et kui teil on oma võlgnevusi võlgnevuses tagasimaksed on ebatõenäoline, et teie laenuandja nõustub maksepuhkusega. Samuti peaksite teadma, et maksepuhkus kajastub teie krediidiaruandes makselepinguna ja see võib potentsiaalselt mõjutada tulevasi laenuotsuseid.

Kui teie maksepuhkus lõpeb, on soovitatav alustada vähemalt maksmist minimaalne igakuine tagasimakse, kuna see vähendab aja jooksul tasumisele kuuluvat intressisummat. Samuti tasub kaaluda, kas võib olla hea mõte suurendada igakuiseid regulaarseid tagasimakseid, mis aitab kiirendada tasumata jäägi vähenemist.

Maksepuhkust saad taotleda tutvudes tingimustega laenu- või krediitkaardilepingust, et näha, kas see on olemas. Kui see on olemas, on teie ja teie laenuandja otsustada, kas see on teie finantsolukorra jaoks parim valik. Tähelepanu väärib ka see, et kui oled juba võtnud maksepuhkuse, siis on tõenäoliselt väga raske uut saada, eriti kui seda on tehtud korduvalt. Kui teil on raskusi olemasolevate maksete tasumisega, siis on soovitatav pöörduda võlanõustamise poole.

Kandideeri kohe

Taotlemine EI mõjuta teie krediidiskoori!