https://laendle.info/Mida teha, kui olete võlgades

Mida teha, kui olete võlgades

Last Updated 01.03.2024

Olete võlgu, kuid sellest vabanemiseks saate astuda mitu sammu. Vältige krediitkaartide kasutamist. Krediitkaardid on maksete edasilükkamise vorm ja need suurendavad teie laenukoormust kiiremini. Selle asemel makske ostude eest sularahas. Saate oma võlausaldajatega läbi rääkida, et vähendada neile võlgnetavat summat. Samuti saate oma võla tasumiseks investeerida. Nii saate vähendada võlgnetavat summat ja jääda endiselt hea rahalise tervise juurde.

Esmalt tasuge kõrge intressiga võlg

Kui olete võlgu, on oluline alustada esmalt kõrge intressiga võlgade tasumist. See on kõige tõhusam viis võlgade tasumiseks. Mida kauem saldo kaardil on, seda rohkem intressi peate maksma. Samuti lisab liitintress teie kogusaldole pidevalt intressitasusid. Et teha kindlaks, millistele kontodele tuleks kõigepealt tasuda, koostage nimekiri kõigist kontodest, millele olete raha võlgu. Kirjutage üles nende saldod, minimaalsed igakuised maksed, intressimäärad ja tähtpäevad.

Kõrgeima intressimääraga võla esmane tasumine on ka kõige nutikam viis kõige suurema intressi maksmiseks. Paljudel inimestel on raske maksta kõrge krediidi kulukuse määraga krediitkaarte ning inimesed, kellel on hüpoteegid ja laenud välismaalt, teavad, kui masendav võib olla maksete tegemine, mis lähevad otse intressidesse. Kõrge intressiga võla tasumine võimaldab teil maksimeerida oma sääste ja tõsta selle käigus oma krediidiskoori.

Kui olete võtnud aega oma kulude hoolikalt eelarvestamiseks, saate leida ülekulu kohad ja suunata selle lisaraha oma võlgade tasumiseks. Samuti saate krediitkaardifirmadega paremate tingimuste üle läbi rääkida või saldod madalama intressimääraga kaartidele üle kanda. Lõpuks saate koostada võlgade tagasimakseplaani, mis ulatub mitmeks aastaks. Kui te ei saa endale lubada minimaalseid makseid, kaaluge võla lumepallistrateegiat.

Raha paigutamine võlgade tasumiseks investeeringutesse

Raha paigutamine võlgade tasumiseks investeeringutesse on suurepärane võimalus tuleviku jaoks raha säästa. See on nutikas viis raha säästmiseks, mis aja jooksul kasvab. Siiski võib see tunduda üle jõu käiv, kui te pole kindel, kuidas investeerida. Sel põhjusel otsustavad inimesed sageli panna oma raha lisavõlgade tasumisse. Õnneks läheb investeerimisprotsess iga päevaga lihtsamaks. On palju teenuseid ja rakendusi, mis aitavad teil alustada. Teie pank aitab teil mõista ka investeerimise põhitõdesid.

Raha investeerimine maksustatavale kontole on hea mõte, kui proovite võlga tasuda. Kui hoiate oma investeeringuid aasta või kauem, võite saada kasu madalamatest kapitalikasumi maksumääradest. Mõned investorid saavad oma kasumilt maksusoodustusi kuni 0%. Teine hea võimalus on kasutada võlgade tasumiseks pensioniinvesteeringuid. Kuid pidage meeles, et nende investeeringute müümine võib viia pensioniks kogutud raha enneaegse väljavõtmiseni.

Investeerimine on hea mõte, kui teie kuueelarves on lisaraha.Otsuse tegemisel vaadake kindlasti suurt pilti – kus olete kümne või kahekümne aasta pärast? Kui proovite koguda pensioniks või perepuhkuseks, aitab investeerimine teil oma eesmärke saavutada. Kui proovite tasuda kõrge intressiga võlga, võib see saada suureks takistuseks teie pikaajaliste eesmärkide saavutamisel. Samamoodi on investeerimine hea mõte, kui teil on vaja hädaolukordadeks raha säästa.

Eelarve koostamine

Kui olete võlgades, peate oma kulutused prioritiseerima ja välja juurima kohustused, mida te ei saa endale lubada. Näiteks peate võib-olla välistama maksed tagatiseta krediidiga, nagu krediitkaardid ja online laen. Samuti võite soovida välistada maksed mitteprioriteetsete võlgade (nt ajakirjade ja kataloogide) pealt. Eelarve koostamine on võlgadest vabanemise oluline osa.

Oluline on koostada eelarve kogu oma aasta, mitte ainult eelseisva kuu jaoks. See on võlgade haldamise oluline osa ja samm tulevikuks säästmisel. Kui teete eelarvet, on teil parem ülevaade sellest, kui palju saate säästa ja milliseid arveid tuleb maksta. Lisaks annab eelarve teile ka selge ettekujutuse sellest, kui palju saate endale lubada hädaolukordadeks raha paigutada.

Kui teil on ettekujutus, kui palju raha saate igal kuul säästa, saate oma kulud tähtsuse järgi jagada. Jagage iga kategooria olulisteks ja olulisteks kulutusteks. Seejärel määrake igaühele väärtus. See muudab teie jaoks sobiva eelarve loomise lihtsamaks. Näiteks peaksite lisama oma igakuise üüri, arved ja kommunaalkulud. Samuti peaksite arvestama ka kulud, nagu toit, riided ja tualetitarbed. Oma ebaoluliste kulutuste kategoorias peaksite kaasama meelelahutuse.

Tarbetute võlgade vältimine

Tarbetute võlgade vältimine on üks olulisemaid asju, mida saate hea finantsseisundi säilitamiseks teha.Kuigi mõned võlaprobleemid on tõsised ja nõuavad märkimisväärset tähelepanu, on teised väikesed ja neid saab hõlpsasti lahendada igapäevaste harjumuste muutmisega. Kui olete teadlik oma kulutamisharjumustest ja harjutate rahaga turvalist ümberkäimist, on tarbetute võlgade vältimine lihtne. Siin on mõned viisid, kuidas vältida tarbetuid võlgu:

Esiteks koostage nimekiri kõigist oma kulutustest. Pane kirja kõik oma igakuised sissetulekud ja kulud. Need kulud võivad hõlmata teie automakseid, hüpoteeki, kommunaalmakseid ja nii edasi. Pöörake hoolikalt tähelepanu oma kulutamisharjumustele, nagu väljas söömine ja meelelahutus. Samuti peaksite ausalt inventeerima, kui palju kulutate nendele kulutustele, sest need on kuude lõikes erinevad. Kui olete kogu selle teabe koostanud, saate paremini kindlaks teha, kui palju saate endale mugavalt lubada.

Teine viis tarbetute võlgade vältimiseks on kõigi krediitkaartide tasumine. Seda tehes saate vältida intresside maksmist ja krediidiskoori tõstmist. Teine viis tarbetute võlgade vältimiseks on tasuda oma saldod iga kuu täies ulatuses. See vähendab teie igakuist makset ja hoiab teid võlgadest eemal. Ja kui teil on krediitkaarte, kasutage neid ainult hädaolukorras.Selle asemel tehke plaan oma saldo iga kuu täielikult välja maksta.

Võlgade konsolideerimislaenu kasutamine

Võlgade konsolideerimislaen võib teie rahaasju lihtsustada ja võlgadest vabaneda, kuid peaksite olema teadlik võimalikest lõksudest, mida peaksite vältima. Ehkki võlgade konsolideerimine võib teie koguintressikulusid vähendada, ei pruugi teile meeldida madalamad kuumakse ja protsess võib olla keerulisem, kui esialgu arvasite. Enne kui otsustate, kas see teile sobib, peaksite üle vaatama ka konsolideerimislaenuga seotud tingimused ja tasud.

Kui teie krediidiskoor on piisavalt kõrge, võite saada madalama intressimäära, mis võib säästa raha kogu laenu kehtivusaja jooksul. Teine oluline tegur on see, kas teie sissetulek on piisavalt suur, et katta mugavalt uut kuumakse. Kui leiate, et te ei saa makseid sooritada, ei tohiks te kasutada konsolideerimist. Lisaks võivad laenu tingimused muutuda ning teie tootlust hinnatakse võrreldes teiste laenuandjatega.

Enne võlgade konsolideerimislaenu taotlemist on oluline hinnata oma finantsolukorda ning võrrelda erinevate laenuandjate tingimusi ja intressimäärasid. Samuti on oluline meeles pidada, et võlgade konsolideerimislaen võib lisada lisakulusid ja kõrgemat intressimäära. Parima pakkumise leidmiseks tasub ringi käia. Pidage meeles, et konsolideerimislaen ei lahenda teie finantsprobleeme ja selle asemel peaksite keskenduma usaldusväärsete rahahaldusharjumuste kujundamisele.

VEEL: Meist

Võlahaldusplaani kasutamine

Kuigi võlgadest on võimalik vabaneda lühikese aja jooksul, peaksite olema valmis kõvasti tööd tegema, et oma võlgu pika aja jooksul tasuda. Võlahaldusplaanide tasumiseks võib kuluda kuni 48 kuud. Mõnel juhul võib väljamakseperiood olla palju lühem. Lisaks ei pruugi teil olla võimalik laenu taotleda mitu kuud. Samuti peate kohanema ainult sularaha elustiiliga ja lõpetama krediitkaartide kasutamise. Võlahaldusplaani kasutamine muudab võlgade tasumise lihtsamaks ja väldib uuesti mahajäämist.

Paljud inimesed leiavad, et võlahalduskava eelised on ülekaalukad. Enne registreerumist on kõige parem programmist selge arusaam. Plaan annab teile oma rahalisest tulevikust selgema pildi. See peatab ka inkassofirmade ahistamise. Enamik krediitkaardifirmasid nõustub teie plaaniga, kui teete maksed õigeaegselt. Ehkki võite mõne makse tegemata jätta, tasub end võlgadest vabana tunda.

Inkassoga suhtlemine

Tarbijana peaksite meeles pidama, et inkassoga suhtlemine ei ole alati meeldiv. Võlgade sissenõudjatel on teatud seadused, mida tuleks järgida. Näiteks ei ole neil lubatud teid ahistada, kasutada solvavat kõnepruuki ega teid mingil viisil ähvardada. Samuti saate vältida seda, et nad helistavad teile tööl või ebamõistlikult ebamugaval ajal. Kui teil on advokaat, on neil samuti keelatud teid ahistada või vägivallaga ähvardada.

Kuigi enamik võlgade sissenõudjaid ei eelda kogu teie võlgnevuse sissenõudmist, peaksite olema valmis läbirääkimisi pidama kogusummast väiksema summa osas. See on seadusega vastuolus, kui nad ähvardavad teid vanglakaristuse või kinnipeetava töötasuga. Ebaeetiline inkasso võib sind aga samade asjadega ähvardada. Sellest hoolimata võib võlgade sissenõudmine häirida ja mõjutada teie krediidiskoori.

Samuti tasub meeles pidada, et inkasso võib ilma loata teiste inimestega ühendust võtta. Kui olete võlgu, ärge lubage neil teie pereliikmete või tööandjaga ühendust võtta. Kui inkasso ähvardab teid ähvardava kohtumenetlusega, peaksite alati pöörduma politsei poole või otsima tasuta õigusnõu. Samuti ei tohiks kunagi lasta võlgade sissenõudjal end ahistada. Võlgade sissenõudja ei tohiks teid hirmutada ega kasutada roppusi. Peaksite alati ühendust võtma advokaadiga, kui ta ähvardab teid või teie perekonda vägivallaga.

Kandideeri kohe

Taotlemine EI mõjuta teie krediidiskoori!