https://laendle.info/Kuidas saada õigel viisil tarbimislaenu

Kuidas saada õigel viisil tarbimislaenu

Last Updated 20.03.2024

Kui olete kaalunud tarbimislaenu võtmist, võite küsida: “Kuidas võtta vastutustundlikult tarbijavõlga.” Hea uudis on see, et laenu võtmise tõhustamiseks saate teha mitmeid lihtsaid samme. Nende sammude järgimine võib vähendada teie tagasimaksmise riske ja aja jooksul parandada teie krediiti. Siin on mõned neist. Enne laenu taotlemist kaaluge neid kõiki:

Alternatiivid isiklikule laenule

Kuigi eralaen on mugav lahendus, kui vajate kiiresti sularaha, on saadaval ka teisi võimalusi. Teistest allikatest võib leida paremaid tingimusi ja madalamaid hindu. Kui teil on rahaline hädaolukord, saate laenu võtta ka sõpradelt ja perelt. Perelaenuandjad võivad olla rohkem valmis andma teile leebemaid tingimusi kui pangad. Kui teil pole muud rahastamisallikat, kaaluge mittetulundusühingult toetuse taotlemist.

Eraisikulaen on hea võimalus hädaolukordadeks, mida ei juhtu liiga sageli. See võimaldab teil maksta raha tagasi väikeste ja mugavate osamaksetena teatud perioodi jooksul. Kui teete maksed õigeaegselt, saate oma krediidiskoori tõsta. Kui olete taotlusvormi täitnud, kaalub laenuandja teie rahalisi ja isiklikke asjaolusid ning otsustab, kas saate laenu endale lubada. Kui olete heaks kiitnud, saadab laenuandja teile raha pabertšeki või pangaülekandega. Oluline on meeles pidada, et eraisiku laenud on lühiajalised ja nende intressimäär on kõrgem kui teiste eraisiku laenude keskmine.

Teine alternatiiv eralaenule on kodukapitalilaen, mis võimaldab laenata raha oma kodus oleva omakapitali vastu. Kodukapitalilaenu saab taotleda ja laenata kuni teatud summa ulatuses kindlaksmääratud perioodiks. See laenamisviis on kõige usaldusväärsem alternatiiv isiklikule laenule.Muude võimaluste hulka kuuluvad palgapäevalaenud, autolaenud ja pandimajalaenud, mille tasud on kõrged. Võite isegi laenutada sõpradelt ja perelt, kuid peate arvestama tõsiasjaga, et teievaheline suhe ei pruugi olla riskimist väärt.

Isikliku online laen võtmine on valik, mida paljud inimesed kaaluvad, kuid see pole alati parim valik. Selle asemel on kõige parem koostada eelarvesse vajalik raha ja maksta see õigel ajal tagasi. Pidage meeles, et teie krediidiskoor tõuseb, kui saate õigeaegselt makseid teha. Isiklikku online laen saate kasutada peaaegu kõigeks, kuid on oluline arvestada, et see võib olla rahaline koorem, kui te ei planeeri korralikult.

Kui rääkida isikliku laenu kasutamisest, on igal neist palju eeliseid ja puudusi. Üks eralaenu eelis on asjaolu, et heakskiidu saamiseks ei vaja te tagatist. See tähendab, et krediitkaart või pereliige võib olla parim valik. Lisaks võib madala krediidiskooriga tagatiseta eralaene olla raskem heaks kiita. Lõpuks peate võib-olla ootama paar päeva, kuni raha kohale toimetatakse.

Teine tagatiseta eralaenu eelis on selle paindlikkus. Nende laenudega ei pea te muretsema oma rahaasjade ja selle pärast, kas saate makseid teha või mitte. Lisaks saate kasutada raha ebaseaduslikuks tegevuseks. Eraisikulaenu ei tohiks kasutada gümnaasiumijärgse hariduse, kinnisvara või muude kallite ostude eest tasumiseks. Seetõttu peaksite peenes kirjas kirja hoolikalt läbi lugema.

VEEL: Meist

Võla ja sissetuleku suhte arvutamine

Tarbimislaenu võtmisel on oluline mõista oma võlgade ja sissetulekute suhet (DTI). DTI on teie igakuised võlamaksed jagatuna teie igakuise brutosissetulekuga. Näiteks kui teenite 60 000 euro kuus, oleks teie võla ja sissetulekute suhe 36%. Kõrgem DTI tähendab, et teil võib olla raskusi maksete tegemisega. Igal laenuandjal on oma DTI miinimumnõuded, kuid paljud on leebemad kui teised.

Lihtsa näitena võtame näiteks supermarketi juhataja. Ta on kolme lapsega üksikvanem ja tal pole kordagi võlga tasumata jäänud, mistõttu arvab ta, et tarbimislaenu võtmine peaks olema lihtne ülesanne. Kui ta aga oma paksu finantsaruannete kaustaga mitmesse panka läheb, öeldakse talle, et tema võlgade ja sissetulekute suhe on liiga kõrge.

Kõrge võlgade ja sissetulekute suhe võib piirata teie abikõlblikkust teatud finantstoodete, sealhulgas kodulaenude saamiseks. See võib takistada ka soodsate laenutingimuste saamist. Kõrget DTI-d peetakse riskantseks laenuvõimaluseks, mistõttu laenuandjad nõuavad sageli kõrgemat intressi ja kehtestavad rangemad tingimused. Tarbimislaenu saamise võimaluste parandamiseks hoidke oma DTI mõistlikul tasemel.

Võlgade ja sissetulekute suhe on oluline viis oma sissetulekute ja igakuiste väljaminekute võrdlemiseks. Teie igakuised võlamaksed ei tohiks ületada 28% teie brutotulust, mis sisaldab teie hüpoteegi põhiosa, majaomaniku kindlustust ja kinnisvaramakse ehk PITI-d. Tarbimislaenu võtmisel peaks teie DTI olema alla 30%. Kui olete selle limiidi täitnud, olete parem kandidaat laenu saamiseks.

Teie võlgade ja sissetulekute suhe (DTI) aitab laenuandjatel kindlaks teha, kui palju krediiti saate turvaliselt võtta, ja see on teie üldise finantsseisundi oluline osa. See võib laenuandjatele öelda, kas olete rahaliselt terve või mitte, ja saate hakkama mõne muu maksega. Teie DTI ütleb teile ka, kui suure võlasummaga saate mõistlikult hakkama ja kui palju saate endale lubada.See arv võib iga laenutüübi puhul olla erinev.

Teine oluline kaalutlus tarbimislaenu võtmisel on teie võlgade ja sissetulekute suhe. Seda numbrit tuntakse ka krediidikasutuse määrana ja see mõõdab teie kasutatava krediidiprotsenti. Laenuandjad tahavad teada, kas kasutate oma krediitkaarte maksimaalselt ära.Suhtarv arvutatakse, võrreldes võlgnevuse summat kogu krediidilimiidiga ja seda, kui palju sellest krediidist iga kuu kasutate.

Kuigi teie võlgade ja sissetulekute suhe ei mõjuta otseselt teie krediidiskoori, mõjutab see seda. Kui teie suhtarv on suurem kui 30%, siis laenuandjad kõhklevad teile krediidi andmisel. Seetõttu on oluline püüda hoida madalat DTI-d. Madala DTI säilitamine aitab teil luua hea krediidiskoori ja parandada oma rahalist olukorda. Madal DTI aitab teil tulevikus rahastamist saada.

Tarbimislaenu võtmine mõistlikult

Tarbimislaenud võivad aidata teil rahastada koduparandusprojekte. Kuigi need laenud võivad olla kallid, on need tavaliselt madalamad kui krediitkaartide laenud. Tarbimislaenu targalt kasutades saad taastada oma finantsstabiilsuse. Laenu paindlikud tingimused ja madalad intressimäärad võivad aidata teil oma rahaasjad õigele teele saada. Kuid enne tarbimislaenu võtmist kaaluge kõiki oma võimalusi. Lisaks finantsseisundi taastamisele võib see aidata teil ka võlaprobleemidega toime tulla.

Tarbimislaenu võtmisel on oluline arvestada oma kuueelarvet ja võla suurust, mida on vaja tasuda. Kui te ei saa uut laenu endale lubada, saate seda kasutada olemasolevatele krediitkaartidele kogunenud võlgnevuste tasumiseks. Samuti peaksite kaaluma oma töökindlust ja seda, kas saate igakuist makset endale lubada. Lisaks võib tarbimislaen aidata sul võlga konsolideerida. Laenude konsolideerimine aitab teil need kiiremini tasuda ja aitab teil vältida paljusid muud tüüpi võlgadega seotud riske.

Kandideeri kohe

Taotlemine EI mõjuta teie krediidiskoori!