https://laendle.info/Kuidas leida ja valida soodsaim laen

Kuidas leida ja valida soodsaim laen

Last Updated 28.02.2024

Enamikku laene on lihtne tasuda, kuna tagasimaksed tehakse prognoositavate igakuiste osamaksetena, mis sisaldavad põhimõtteliselt tagasimakset, intressi ja käsitlustasusid. Maksate need kulud otse laenuandjale ja vältige pikendatud tagasimaksegraafiku kasutamist. Teise võimalusena saate laenu ennetähtaegselt tagasi maksta ja tasuda ainult intressi ja käsitlustasusid teile jäänud aja eest. Mida varem tagasi maksate, seda odavam on kogukulu.

Intressimäärad

Oluline on meeles pidada, et intressimäärad on laenuandjati erinevad. Kuigi alghindade võrdlemine annab teile aimu, millised laenuandjad pakuvad madalaimaid intressimäärasid, peaksite taotlema kõiki laenupakkumisi, et tagada parim pakkumine. Pidage meeles, et odavaim laen ei pruugi tähendada madalaimat hinda, sest iga pakkuja hindab teie tagasimaksevõimet. Odavaim laen peaks vastama teie vajadustele ja taskukohasusele, mistõttu sorteerija.

Kuigi tagatisega laenudel on madalamad intressimäärad ja kasutus paindlikkus, võivad need kaasneda piirangutega. Kodulaenu saab võtta näiteks ainult uue kodu ostmiseks.Eraisiklaenud seevastu on tagatiseta laenuvorm. Võrreldes teiste laenuliikidega pakuvad krediitkaardid mugavaid tagasimaksetingimusi ja konkurentsivõimelisi intressimäärasid. Saate võrrelda nende laenude intressimäärasid ja tingimusi, et valida endale sobiv.

Odavaim laen varieerub olenevalt rahasummast ja laenu pikkusest. Laen, mis on alla 50% teie tegelikust aastamäärast, loetakse odavaks. Parima laenumäära leidmiseks võite kasutada võrdlusveebisaiti, näiteks laen.ee. Erinevate laenuandjate pakkumiste võrdlemiseks saate kasutada ka veebipõhist laenuandja veebisaiti. See aitab teil vältida laenu eest liiga palju maksmist. Seega pidage meeles, et enne mis tahes dokumentide allkirjastamist otsige odavaimat laenu.

Odavate laenude puhul on teie tööstaatus suur tegur. Kui olete praegu töötu, peate võib-olla maksma rohkem kui peaksite. Kui teil on püsiv sissetulek ja püsiv töökogemus, saate leida madalaima võimaliku intressimäära. Samuti võite saada odava laenu, kui teil on halb krediit, kuna laenuandjad võtavad arvesse ka teie krediidiskoori. Lõppude lõpuks ei tahaks nad võtta võimalust võtta laenu kellelegi, kes ei kavatse oma makseid õigeaegselt tasuda.

Varjatud tasudest

Mõned laenuandjad võivad nõuda igakuist kontohaldustasu ja muid tasusid, mida te võib-olla pole märganud. Samuti peaksite kindlasti kontrollima aasta protsenti. Kuigi pealkirja intressimäärad võivad tunduda atraktiivsed, näitavad aastaprotsendid teile, kui palju peate kokku maksma. Mõnel juhul võivad pangad võtta aasta jooksul kuni 150 eurot tasusid.

Kuigi parim laenuintress võib olla üldiselt madalaim, ei pruugi see olla kõige odavam lühiajaline laen. Muutuva intressimäära vabalangus oli selle ehe näide. Selle aja jooksul nägid Wizard, Rams, krediidiühistud ja pangavälised laenuandjad vaeva, et enamikku intressimäärade alandamisest edasi kanda. Selle aja jooksul oli isegi perioodi parim määr endiselt üle 10%. Laenukalkulaator aitab teil määrata täpse laenukulu.

Odavaim laen on see, millega kaasneb toetus. Näiteks otsetoetusega laen võib olla üks parimaid võimalusi ja pangad pakuvad seda üldjuhul fikseeritud intressimääraga. Kuna nendel laenudel on madalamad intressimäärad, võite tavaliselt eeldada, et maksate laenu eluea jooksul vähem intressi. Kuigi enne laenu taotlemist tasuks alati tutvuda laenuandja tagasimaksetingimustega, aitab eelnev kooskõlastus leida parima laenu.

Kuigi krediitkaarti võib olla lihtne hankida, on intressimäär tavaliselt üsna kõrge. Krediitkaart võib näiteks maksta kuni 17%. Hea viis intressimäärade võrdlemiseks on võrdlusveebisait, näiteks Credible. Need saidid võimaldavad teil võrrelda mitut krediitkaarti ja kehtivaid intressimäärasid. Need on suurepärased võimalused raha laenamiseks, kuid ainult siis, kui võtate aega. Odavaim laen teie vajadustele on selline, mis on kohandatud teie isiklikele asjaoludele.

Kandideeri kohe

Taotlemine EI mõjuta teie krediidiskoori!